Demokratski narodni savez u svom programu posebnu pažnju posvećuje socijalnoj politici, a kroz svoje aktivnosti redovno organizuje i humanitarne akcije, kažu ovoj stranci čiji su aktivisti danas uručili pomoć u namirnicama i higijenskim sredstvima osmočlanoj porodici Miljević u Novoj Orlovači.

Osmočlana porodica Miljević u Novoj Orlovači preživljava od nešto dječijeg dodatka i socijalne pomoći koju dobija najstariji član domaćinstva.  Kako nam je ispričala  Dragana Majstorović, majka tri sina i dvije kćerke, dodatni prihod za preživljavanje obezbjeđuje joj muž nadničenjem.

– Živimo od 260 maraka dječijeg dodatka. Muž radi na dnevnice zahvalila bi svima iz DNS-a na ovako lijepoj posjeti i pomoći koju su nam pružili. Ovo mi puno znači i veoma sam im zahvalna – kazala je Majstorovićeva.

Zbog nezavršene kuće ova porodica još uvijek živi u lošim uslovima. Najveći problem im je, kako kaže domaćica Dragana, to što nemaju kupatilo i vodu u kući.

Pružanje pomoći socijalno ugroženim građanimadio spada u redovne aktivnosi koje provodi DNS, a sve  zahvaljujući to aktivistima stranke. Prepoznajemo najugroženije porodice, a onda kroz humanitarni rad i doborovoljne priloge nastojimo da im olakšamo  težek život, rekao je Dragutin Rodić kandidat DNS za gradonačelnika Prijedora, koji je danas posjetio porodicu Miljević i obećao više od danas uručene pomoći.

– DNS će i u buduće vršiti ovakve aktivnosti. To ne radi samo DNS nego i svi ljudi koji su na određenim dužnostima a ispred su DNS dakle i ispred Udruženja penzionera, Boračke organizacije, ili direktori škola. Drago nam je što smo bili u prilici da donesemo ovaj skroman poklon a ono što ćemo pokušati da rješimo je problem kupatila kojeg nema ova porodica. Rješećemo im to u najskorije vrijeme kroz humanitarne priloge  – najavio je Rodić.

Ranko Jakovljević predsjednik savjeta MZ Orlovača u čijem je sastavu i naselje Nova Orlovača rekao je da se ovoj porodici i ranije pomagalo, kroz aktivnosti mjesne zajednice.

– Mi u Mjesnoj zajednici Orlovača  programski smo se obavezali  da obilazimo ugrožene porodice i pružamo im pomoć  preko raznih organizacija od Udruženja penzionera, Boračke organizacije do raznih humanitarnih udruženje – rekao je Jakovljević

Praksa pružanja pomoći i sistemskog rješavanja problema ugroženih porodica u DNS-u je prisutna od samog osnivanja ove političke partije, jer kako kažu, socijalna politika je vrlo važan dio sveukupnog programa ove stranke.

izvor: Kozarski