Ekipnog prvenstva Republike Srpske u krosu, održan je danas na Aerodromu “Urije” u organizaciji Atletskog saveza Republike Srpske i domaćina, Atletskog kluba „Prijedor”. Na ovom ekipnom prvenstvo učešće je uzelo devet klubova sa 130 takmičara iz 30 ekipa. Takmičenje je održano u šest kategorija – tri u ženskoj i tri u muškoj, na stazama od 1.000 do 8.000 metara. 

Predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivičić izrazio je zadovoljstvo što je Atletski klub “Prijedor” pristao da organizuje ovo ekipno prvenstvo u krosu i istakao značaj da se u ovoj teškoj situaciji zadrže atletičari.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš otvorio je ovo prvenstvo poželivši dobrodošlicu svim takmičarima sa željom da ostvare odlične rezultate u sve tri discipline.

– Grad Prijedor je ponosan na naš atletski klub koji ima zapažene rezultate na mnogim takmičenjima, već dugi niz godina, kao i na uličnoj trci koju organizujemo povodom Dana grada Prijedora – rekao je Miljuš.

Trener AK “Prijedor” i jedan od organizatora ovog prvenstva zadovoljan je odzivom takmičara iz cijele Republike Srpske.

– Danas su se ovdje takmičili vodeći klubovi u RS-u, prvaci ili vicešampioni u BiH u kros trčanju srednjih i dugih staza – rekao je Radinović i dodao da je bilo teško organizovati ovo takmičenje, ali da je zadovoljan i srećan da se djeca druže i da su fizički aktivna.

Zadovoljstvo nisu krili ni takmičari.

Lusija Kimani, članica AK “Banjaluka” inače četverostruka državna rekorderka u različitim trkačkim dicsiplinama, uključujući i maraton je danas u Prijedoru uzela drugo mjesto u krosu na 4.000m seniorke.

– Drago mi je da sam danas ovdje i da sam učestvovala u jednoj ovakvoj trci u našem gradu – rekla je Kiman.

Ekipno najbolje rezultate u ženskoj konkurenciji ostvarile su atletičarke AK “Banjaluka” druge su bile atletičarke AK “Prijedor” dok su trećeplasirane atletičarke AK “Prnjavor”.

U muškoj konkurenciji atletičari AK “Prnjavor” su prvi, drugi su atletičarti AK “Banjaluka” a trećeplasirani su domaćini AK “Prijedor”.

Sponzor ovog takmičenja bilo je preduzeće “Prijedorputevi”, koje duži niz godina podržava rad AK “Prijedor”.

Današnjim takmičenjem u Prijedoru zvanično je završena atletska sezona za 2020. godinu.

Više fotografija možete vidjeti OVDJE!