Uz poštovanje svih epidemioloških mjera, krsna slava Sveti Dimitrije Solunski – Mitrovdan, obilježena je i u prijedorskoj Gradskoj organizaciji Demokratskog narodnog saveza. Predsjednik ove organizacije, Dragutin Rodić, istakao je da se DNS bori za svoja uvjerenja, baš kao što je to radio i Dimitrije Solunski, zaštitnik ove političke partije.

– Od osnivanja do danas DNS se bori za svoju politiku, za Republiku Srpsku i za grad Prijedor. U toj borbi, koja traje 20 godina, nismo iznevjerili osnovne principe te politike, a nismo bili miljenici ni pozicije, ni opozicije – rekao je Rodić.

Međutim, kako kaže, narod je prepoznao politiku DNS-a, što je zasmetalo pojedincima, pa je u posljednje dvije godine došlo do destabilizacije političke scene u Prijedoru.

– Pokušali su da nas marginalizuju i svedu na statističku grešku. Na njihovu žalost, nisu uspjeli. Ujedinili smo se, ojačali, vodimo odlučuju političku bitku u Prijedoru i uvjeren sam da ćemo uspjeti – ističe Rodić.
On je svima koji obolježavaju Mitrovdan poželio srećnu krsnu slavu. Druženju uz slavski kolač u Hotelu “Prijedor”, prethodila je liturgija u Crkvi Svete Trojice.

izvor: Kozarski