U Prijedoru su danas promovisani projekti i mikrobiznisi Omladinske banke, realizovani u ovoj godini. Jedan od njih je i projekta pod nazivom “Opremi se, pokreni se”, koji je realizovalo Udruženje gradana “Rusag”.

– Namjera nam je bila da opremimo kancelarijski prostor i da na taj način imamo kancelariju u kojoj se možemo družiti i sprovoditi svoje aktivnosti. Već šest mjeseci se omladinci i volonteri skupljaju u toj kancelariji i zajedno provodimo aktivnosti u cilju promocije grada Prijedora – kaže Mladen Ćikić, predstavnik ovog udruženja.
Prijedor je jedna od 49 lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini koje imaju saradnju sa Fondacijom “Mozaik”. Do sada je u BiH realizovano 565 različitih projekata, u šta je uloženo više od milion KM.

– Tu je 91 mikrobiznis. Kroz ovaj program mladi ljudi imaju priliku da dobiju podršku za svoje projekte i prioritetne stvari, koje oni prepoznaju u svojim lokalnim zajednicama. Bitno je istaći da Omladinska banka podržava i mikrobiznise. U Prijedoru smo do sada podržali tri mikrobiznisa i tri radna mjesta – rekao je Željko Pauković, direktor programa Omladinske banke Fondacije “Mozaik”.
U ovoj godini u gradu na Sani realizovano je 10 projekata i dva mikrobiznisa. Za tu namjenu Grad je obezbijedio oko 12.000 KM.

– Ovo su sredstva koja su služila za uredenje prostora za mlade, uređenja dječijih igrališta i slično. To je sve bilo u cilju razvoja društvenog djelovanja mladih. Mi smo do sada bili zadovoljni ovim projektima – istakao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.
Grad Prijedor i Omladinska banka saraduju od 2018. godine.

U znak uspješne saradnje, predstavnici Omladinske banke uručili su zahvalnicu gradonačelniku, Milenku Đakoviću.

izvor: Kozarski