Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora danas je u gradskoj upravi potpisao ugovore sa još sedam poslodavaca o podsticajima za razvoj privrednih subjekata na području grada Prijedora. Cilj podsticaja je, kako je rečeno danas, unapređenje poslovnog ambijenta i preduzetništva. Đaković je u tom kontekstu naglasio i da su podsticajima obezbjeđena nova radna mjesta za 147 radnika. Izrazio je nadu, da će pandemija virusa korona ostaviti što manje posljedica na njihovo poslovanje.

– Privrednim subjektima s kojima potpisujemo ugovor o podsticajima, ali i drugim privrednicima, želim da pandemija virusa korona što manje utiče na njihovu proizvodnju i stvaranje novih vrijednosti – naglasio je Đaković.

A ugovore o podsticajima danas su potpisali Milan Krivaja iz firme „MK Market“ d.o.o. Prijedor, i Mladena Stupar, koja u vlasništvu ima Umjetničku radionicu „SEKA“ koja se bavi proizvodnjom eko sapuna. Kažu da im podsticaji mnogo znače jer pokazuju da ih Gradska uprava ni u vrijeme pandemije korone nije zaboravila.

– Sredstva ću iskoristi za prijevremenu nabavku određene opreme za rad. To će nam sigurno podići nivo konkurentnosti osim na domaćem i ino tržištu – istakao je Krivaja.

I Mladena Stupar najavljuje da će podsticajna sredstva iskoristiti na najbolji mogući način.

– Sve će biti uloženo u proizvodnju domaćih sapuna koji imaju odličnu prođu na tržištu – rekla je Stupar.

Grad Prijedor je u ovoj godini dodijelio podsticajna sredstva u iznosu od 359.000 maraka.