Na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru danas je organizovan “Humanitarni bazar za Minju”. Kompletan prihod od bazara, koji će biti otvoren do 16 časova, biće uplaćen za liječenje teško bolesne djevojčice Minje Matić iz Kragujevca koja boluje od najtežeg oblika spinalne atrofije mišića. Za  Minjino liječenje u Americi potrebno je prikupiti 2,4 miliona dolara, jer je riječ o izuzetno skupom lijeku.

– Na bazaru se mogu naći hrana, igračke, raznorazne potrepštine za kuću, nakit, neke sitnice… Sav novac koji skupimo na ovaj način prebacićemo odmah na Minjih račun. Svjesni smo da je to kap u moru od onog što je potrebno za njeno liječenje, ali pokušavamo da na ovaj način animiramo naše sugrađane, pa da svi na neki način, onoliko kolio mogu, pripomognu – rekla nam je ispred organizatora Dragana Vrabičić.  

Podsjetila je da je ovu akciju pokrenula Humanitarna organizacija “Budi human – Aleksandar Šapić”, kao i da je aktivan i “M:tel” humanitarni broj 1433 koji možete pozvati do kraja ovog mjeseca.

Na humanitarnim bazarima koji su do sada organizovani na banjalučkom Laušu, u Čelincu i Srpcu sakupljeno je više od 13.000 KM.  Nakon Prijedora, slijede isti bazari u Kotor Varošu i Bijeljini.