KOZARA SPREMNO DOČEKUJE ZIMSKU SEZONU (video)

0
673

U Nacionalnom parku “Kozara” kažu da spremno dočekuju predstojeću zimsku sezonu. Nadaju se da će ih vrijeme poslužiti, te da neće izostati ni skijanje.

– Prethodne dvije sezone su, zbog nedostatka snijega, bile loše. Nadamo se da će ova biti bolja. Ukoliko bude snijega, onda ćemo, uz poštovanje svih epidemioloških mjera organizovati skijanje na Kozari. Ovo je sport koji ne iziskuje bliskost, tako da je lako održati rastojanje – istakao je Dragan Romčević, direktor Nacionalnog parka “Kozara” i podsjetio da Kozara raspolaže sa dvije skijaške staze za odrasle i jednom za djecu.

– Jedna staza je dužine 850, a druga 750 metara. Imamo dječiju ski stazu, čija je dužina 200 metara. Tu su tri ski lifta, jedna tanjirača za djecu, jedna za odrasle i jedno sidro za odrasle. Imamo i sistem za vještačko osvježavanje i rasvjetu za noćno skijanje – napomenuo je Romčević.
Iako se ne mogu pohvaliti dobrom zimskom sezonom, u Nacionalnom parku “Kozara” zadovoljni su brojem posjetilaca, jer ova planina naročito je bila atraktivna tokom ljeta.

izvor: Kozarski