Snijeg je pokrio i krajišku ljepoticu Kozaru. Doduše palo je tek nekoliko centimetara snijega, dovoljno za zimsku idilu koja bi mogla potrajati do vikenda kada se očekuje temperatura u plusu i prestanak padavina. Takvo vrijeme biće i naredne nedjelje, a u Nacionalnom parku se nadaju da bi ova ski sezona mogla biti bolja od one dvije prethodne kada je zabilježeno tek nekoliko skijaških dana.

– Prije tri godine sezona je bila ekstra. Imali smo čak 60 skijaških dana, a prošle godine samo dva. Tako da se nadamo da će treća biti sreća – kaže Dragan Romčević, direktor Nacionalnog parka “Kozara”.

Dodaje da će, ukoliko bude snijega, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, biti organizovano skijanje na Kozari.

– Ovo je sport gdje je lako održati rastojanje – ističe Romčević i podsjeća da Kozara raspolaže sa dvije skijaške staze za odrasle, dužine 850 i 750 metara i jedne za djecu u dužini od 200 metara.

– Tu su i tri ski lifta, jedna tanjirača za djecu, jedna za odrasle i jedno sidro za odrasle. Imamo i sistem za vještačko osnježavanje i rasvjetu za noćno skijanje – napomenuo je on i dodao da su zadovoljni brojem posjetilaca.

Kako trenutno izgleda na Kozari pogledajte na fotografijama koje nam je poslao Gordan Gambiroža.