Na današnjem konstitutivnom zasjedanju lokalnog parlamenta, za potpredsjednika Skupštine izabran je Igor Kneginjić (SP). Zamjenik gradonačelnika je Žarko Kovačević (Ujedinjena Srpska). Za v.d. sekretara Skupštine imenovan je Željko Škondrić. Prethodno je za predsjednika Skupštine grada izabran Mirsad Duratović iz Pokreta za Prijedor.

Zakletvu je danas položilo 30 odbrnika te gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Prijedora. Zasjedanje Skupštine grada Prijedora napustili su odbornci Zlatko Ritan Slavica Popović.

Podsjetimo, mandate u Skupštini grada Prijedora na lokalnim izborima održanim 15. novembra osvojilo je 10 političkih stranaka, jedan nezavisni kandidat i jedan predstavnik nacionalnih manjina, a vodeći su SNSD sa osam mandata, DNS sa šest i SDS sa tri. Po dva mandata osvojili su Pokret za Prijedor, SDA, Ujedinjena Srpska, SPS, SP PDP, a jedan mandat dobili su nezavisni kandidat Slađana Radaković i kandidat sa liste nacionalnih manjina Andrija Vukotić.

Najveće povjerenje birača na listi SNSD-a osvojili su Saša Bursać, Slobodan Javor, Goran Velaula, Aleksandar Gajić, Nikola Vujasinović, Dalibor Kos, Žarko Tatić i Aleksandar Milješić.

Iz DNS-a najviše glasova osvojio je gradonačelnik Milenko Đaković, a slijede Zlatko Ritan, Goran Predojevič, Slavica Popović, Mladen Radišić i Igor Javorić.

U SDS-u su to Biljana Knežević, Srđan Adamović i aktuelni narodni poslanik Milan Tubin.

Sa liste Pokret za Prijedor mandate su osvojili Mirsad Duratović iz DF-a, te Azra Pašalić iz PDA, SDA će predstavljati Mesud Tmjanin i Almasa Mušić, Ujedinjenu Srpsku Nenad Mejakić i Žarko Kovačević, SPS Duško Miletić i Miljana Kos, SP Igor Kneginjić i Nemanja Gruban i PDP Dalibor Grabež i Ranko Smiljanić.

izvor: Kozarski/Info Prijedor