Nakon nekompletnog prvog dijela sezone u Prvoj ligi Republike Srpske prijedorski KK “Spartak” se nalazi na petoj poziciji.

Trener ekipe Danilo Palalić sumirao je utiske za kraj godine.

Kada se sve uzme u obzir, zadovoljan sam dosad urađenim u prvenstvu Republike Srpske. Kao što znate promjenili smo u velikoj mjeri tim u odnosu na prošlu sezonu, izuzetno podmladili sastav. Činjenica je da smo uz ekipu “Budućnosti” iz Bijeljine i ekipu Student-Igokee najmlađi tim u ligi. Takođe je činjenica da smo mali klub, te da imamo skromne finansijske mogućnosti koje su minimalne čak i za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske. Takođe smo imali specifičnu polusezonu, gdje je nekako sve bilo pomalo čudno zbog ove situacije sa virusom korona koja ni nas nije zaobišla, zatim razna odsustva zbog bolesti, povrede…Kada se sve sabere teška godina, ali iz naše perspektive na kraju ipak uspješna”, rekao je za klupsku stranicu trener ekipe Danilo Palalić.

U dosadašnjih 10 utakmica zabilježili su po pet pobjeda i poraza.

“Imamo solidan rezultat koji nam daje optimizam za nastavak prvenstva. Imamo mlade momke koji su gladni uspjeha, imaju volju, dobro treniraju i mislim da će se sav ovaj trud isplatiti. Uvijek razmišljam iz treninga u trening, utakmicu po utakmicu, i uvjeren sam da će nam ovo zajedništvo, ova energija koju momci posjeduju, te pravi pristup koji imaju, donijeti dosta toga dobrog u nastavku sezone kao i u budućnosti”, kaže Palalić, koji je na kraju imao poruku:

“Ovim putem bi poželio svim našim igračima, njihovim porodicama, navijačima, simpatizerima, sportskim protivnicima i uopšte svim ljudima dobro zdravlje i bolju, ljepšu, mirniju 2021.godinu!”

izvor