Marko Stjepanović iz Banjaluke, sa svojom firmom „Trgopromex“ iz Mrkonjić Grada, namjerava da potpuno preuzme „Hotel Prijedor“ i manjinskim akcionarima nudi skoro 250.000 KM za otkup akcija.

Stjepanović je objavio javnu ponudu za preuzimanje „Hotela Prijedor“ i akcionarima je spreman da za svaku akciju plati cijenu od 0,37 KM. Prosječna ponderisana cijena akcija na berzi u posljednjih šest mjeseci iznosi 0,3693 KM.

Osnovni kapital „Hotela Prijedor“ iznosi 2.500.423 KM, a Stjepanović je vlasnik 53,1 odsto. Prilikom preuzimanja on zajednički djeluje sa svojom firmom „Trgopromex“ iz Mrkonjić Grada koja se bavi trgovinom, proizvodnjom i uslugama, uvozom i izvozom. Ta firma vlasnik je 20 odsto akcija „Hotela Prijedor“.

Stjepanović se obavezuje da će platiti sve deponovane akcije u roku od deset dana od dana isteka roka važenja ponude, a sredstva od 248.055 KM potrebna za to obezbjeđena su na računu Nove banke.

„Ciljevi i namjere u vezi sa hotelom su usmjereni na unapređenje poslovanja, kao i rast i razvoj.  Ponudilac ima za cilj da svojim aktivnim učešćem doprinese realizaciji postojećih poslovnih planova, te daljem razvoju, unapređenju i modernizaciji poslovanja. Ponudilac ne planira promjenu mjesta obavljanja djelatnosti, dok će broj zaposlenih biti u skladu sa budućim potrebama hotela“, naveo je Stjepanović u ponudi.

„Trgopromex“ proizvodi PVC stolariju. Bavi se i građevinskim radovima. „Trgopromex“ je vlasnik „Alumine“ iz Mrkonjić Grada, navedeno je u poslovnom registru Privredne komore RS.

U finasijskim izvještajima vidljivo je uspješno poslovanje firme „Trgopromex“ koja je prošle godine bilježila dobit od preko 300.000 KM.

„Hotel Prijedor“ nalazi se u centru grada, na rijeci Sani. Posljednjih godina stabilno posluje. Prošle godine zapošljavali su oko 26 radnika i imali prihod od oko 1,4 miliona KM. Dobit im je iznosila oko 335.000 KM.

Po svojoj veličini svrstava se u red najvećih hotelsko-ugostiteljskih kapaciteta u Republici Srpskoj. Hotel raspolaže sa 111 soba.

izvor