Direktorka Doma zdravlja Prijedor Slavica Popović, koja je istovremeno i odbornica u Skupštini grada Prijedora, tvrdi da je uputila dopis nadležnoj komisiji sa ciljem utvrđivanja da li je u sukobu interesa.

– Ovim putem vas obavještavam da sam dopis Republičkoj komisiji za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske poslala prije konstitutivne sjednice Skupštine grada Prijedora. Tom prilikom zamolila sam i za hitnost u postupanju, budući da je prva sjednica Skupštine grada Prijedora održana 30.12.2020. godine – navela je Popovićeva.

Ona dodaje da do ovog trenutka nije dobila odgovor Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske.
Popovićeva u svom dopisu Republičkoj komisiji za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske pita da li se kao izabrani odbornik u Skupštini Grada, koji istovremeno obavlja funkciju direktora Javne zdarvstvene ustanove nalazi u sukobu interesa.

Ona na kraju dopisa navodi da predmetnu inicijativu podnosi radi utvrađivanja činjenica i “donošenja odluke da u konkretnom slučaju ne postoji sukob interesa zbog istovremenog obavljanja funkcije direktora u zdravstvenoj ustanovi i izabranog predstavnika u Skupštini grada Prijedora”.

Na dopisu koji je potpisala Popovićeva nema datuma kada je on upućen nadležnoj Komisiji.

izvor