foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica Policijske uprave Prijedor, juče su, u odvojenim aktivnostima, pretresli  porodične kuće B.Č. iz Kozarske Dubice i vozila koje koristi lice R.M. iz Prijedora, kom prilikom je pronađeno i oduzeto pet pušaka, ručna bomba i određena količina municije.

Nakon saznanja da O.Č. iz Kozarske Dubice posjeduje nedozvoljeno vatreno oružje, juče je izvršen pretres porodične kuće vlasništvo lica B.Č. u Kozarskoj Dubici, kom prilikom je pronađena i oduzeta automatska puška M70 kalibra 7,62mm, dvije poluautomatske puške M59/66 kalibra 7,62mm i puška M48 kalibra 7,9mm.

Istog dana u odvojenim aktivnostima izvršen je pretres vozila marke „VW Touran“ kojim je upravljalo lice R.M. iz Prijedora, kom prilikom je pronađena i oduzeta poluatomatska puška M59/66 kalibra 7,62mm, bajonet za vojnu pušku, ručna bomba M-75 i 26 komada puščanih metaka kalibra 7,62mm.

– Pretresi su izvršeni uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici. Oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici, a nakon kompletiranja predmeta, protiv lica R.M. iz Prijedora i O.Č. i B.Č. iz Kozarske Dubice, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljeni izvještaji za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ – navedeno je iz policije.