Poznati prijedorski serijski lopov Ranko Rakić ponovo je uhapšen u Banjaluci, a ovaj put po potrazi koju je raspisala Policijska uprava (PU) Prijedor za razbojništvo.

“Službenici Policijske uprave Banjaluka, u utorak su uhapsili R.R. iz Prijedora, za kojim je bila raspisana potraga po naredbi PU Prijedor. Lice je predato policijskim službenicima PU Prijedor na dalje postupanje”, naveli su iz policije.

Rakić je godinama poznat policiji zbog krivičnih djela, a u poslednje vrijeme gotovo svake sedmice pada u ruke policije.

Prije nekoliko dana je hapšen zbog sumnje da je u banjalučkom naselju Lauš na Božić upao u kuću osobe sa invaliditetom, te mu prijeteći nožem, osim novca i dokumenata ukrao i protezu za nogu. On je naoružan nožem ušao kroz poluotvoren prozor u kuću oštećenog i to na praznik, te mu uz prijetnju nožem ukrao torbicu u kojoj se nalazilo 200 KM kao i dokumenti.

Rakića sumnjiče i da je 9. decembra provalio u dva kioska u Banjaluci. Nedavno je u banjalučkom naselju Lauš ispred butika zgrabio lutku sa odjećom i počeo trčati ulicom sa njom.

Takođe ga je nedavno i jedan vlasnik bio zatekao u svojoj kući prilikom pljačke. 

izvor