PU Prijedor juče je oko 10.30 časova prijavljeno da je A.K.(28) iz Banja Luke, dan ranije u večernjim satima, oko 22.00 časa, na skijalištu Kozara, prilikom skijanja zadobio povrede opasne po život zbog kojih je prevezen na Univerzitetsko-klinički centar u Banja Luci.

Postupajući po prijavi utvrđeno je da se A.K., na prostoru skijališta, sa namjerom da se preveze do vrha staze, popelo na ratrak, odnosno mašinu za održavanje skijaške staze, odakle je pao i usljed kretanja mašine zadobilo povrede opasne po život.

– O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor. Policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti prijave i zadobijanja povreda – navodi se u saopštenju.

Kako nezvanično saznajemo Banjalučanin je operisan, ali mu je stanje i dalje neizvjesno. Po nezvaničnim saznanjima sve se dogodilo nakon zatvaranja ski lifta, kada je ratrak već počeo da uređuje ski stazu. On i još dvojica skijaša koji su bili u istom društvu navodno su zamolili vozača ratraka da se popnu na mašinu kako bi ih prevezao do vrha. Stali su, kako nezvanično saznajemo, na zadnju stranu ratraka, nakon čega je pukao plastični dio ograde. Banjalučanin je nezvanično potom pao pod zadnje valjke mašine i usljed kretanja ratraka, pošto to vozač nije primijetio, je teško povrijeđen.

Takođe nezvanično saznajemo da je nakon pucanja ograde pao još jedan momak, ali je on u ovom slučaju prošao bez povreda.