Rakić napao čovjeka sjekirom i uzeo mu 120 maraka

0
2260

Policijski službenici PU Prijedor juče su izvršili kriminalističku obradu lica R.R. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Razbojništvo“. Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni 25.novembra prošle godine u Gradini kod Omarske uz  prijetnju upotrebe hladnog oružja-sjekire, od oštećenog R.L. u njegovoj porodičnoj kući, otuđio novac u iznosu oko 120 KM, čime je počinio krivično djelo.

– Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenog R.R., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Razbojništvo“ – navodi se u policji.

Kako saznajemo uhapšen je Ranko Rankić iz Jelićke. On je uhapšen u Banjaluci po  raspisu traganja  PU Prijedor a zbog sumnje da je počino razbojništvo u kojem je čovjeku nanio povrede sjekirom u predjelu potkoljenice. 

Rakić iza sebe ima debeo policijski dosije s najmanje stotinu krivičnih djela, od krađa automobila, teških krađa, oštećenja tuđe stvari, nanošenja teških tjelesnih povreda, te krivičnih djela sa narkoticima i slično. Rakić je tražen i u Njemačkoj zbog 36 krivičnih djela.