Uprkos ekonomskoj krizi i otežavajućim okolnostima izazvanim pandemijoj virusa korona, u prijedorskom preduzeću “Cromex” ne sjede skrštenih ruku. Proširili su proizvodnju, pa tako se u njihovom bogatom asortimanu sada mogu pronaći i solarne klupe. Riječ je o klupama, koje proizvode u saradnji sa banjalučkom kompanijom “Telemax”.

– “Telemax”  je tražio partnera za proizvodnju i razvoj svojih proizvoda. Kriterijumi su bili pouzdanost, dosadašnje iskustvo, mogućnost odgovora na velike narudžbe i profesionalizam u radu. Za “Cromex” kažu da smo kompanija koja je ispunila sve tražene kriterijume i uveliko pomogla u razvoju “Telemax-ovih” proizvoda – ističe Alma Ćirkić, predstavnik firme “Cromex”.

Ovaj vid proizvodnje i te kako se dobro pokazao. Koliko je brend uspješan pokazuje i činjenica da je u okviru “Cromex-a” organizovana posebna proizvodna linija, koja se bavi isključivo solarnim proizvodima.

– Pred kraj prošle godine za “Telemax”, proizveli smo solarnu stanicu za jedno od autobuskih stajališta u Banjaluci. Ona bi na raspolaganju građanima trebala biti za nekoliko dana – otkriva naša sagovornica i priznaje da je saradnja sa “Telemax-om” zahtijevna, ali i izazovna. Ne krije zadovoljstvo što je ova prijedorska firma dio brenda “City Gecko”.

Osim u Banjaluci i Trebinju, pomenute  solarne klupe instalirane su u Beču, Zagrebu, pa čak i u Dubaiju. Ukoliko sve bude išlo po planu, ove klupe naći će se i u Beogradu, Rigi i Cirihu.

– Proizvodna solarnih klupa obuhvata proces od nabavke materijala, laserskog rezanja, savijanja, te nešto zahtijevnijih tehnika obrade, odnosno varenja, brusenja i farbanja. “Telemax” je razvoju ovog brenda ozbiljno pristupio , uprkos činjenici da je zbog trenutne situacije otkazano dosta sajmova. Ipak, klupe su, do sada predstavljene na dva sajma  i to na Samju inovacija i preduzetništva “Sarajevo 2020” i Samitu energetike “Trebinje SET 2020”.

Ako epidemiološka situacija dozvoli, u “Cromex-u” i “Telemax-u” najavljuju učešće na sajmovima u Trebinju, Istanbulu i Dubaiju.

Banjaluka24h.com