Vojislav Kondić, predsjednik mjesnih BO MUP-a regije Prijedor kaže da im se obratio Milutin Đukanović Đukan, ratni saborac koji trenutno s porodicom boravi u inostranstvu sa željim da pomogne porodici preranog preminulog saborca i radnog kolege Goran Prpoša-Prleta. Obećanje je ispunio i danas je zajedno sa delegacijom MBO MUP SJB Prijedor posjetio Prpoševu porodicu i uručio im ispred sebe i svoje porodice finansijsku pomoć u iznosu od 500 KM. Najavio je da će i ubuduće pomagati ovoj  porodici u prevazilaženju finansijskih problema.

– Potresla me vijest o preranoj smrti našeg ratnog saborca i kolege. Odlučio sam da pomognem njegovoj porodici i nastaviću da im pomažem i ubuduće – rekao je Đukanović.

Kondić priča da se Goranova porodica nakon njegove smrti našla u teškoj materijalnoj situaciji.

– Goran Prpoš je preminuo na radnom mjestu od poslijedica srčanog udara  21.11.2019. godine. Iza sebe je ostavio sina, kćerku i suprugu. Sin je trenutno šesti razred Osnovne škole, kćerka je drugi razred Gimnazije, a supruga Tatjana je nezaposlena i samohrana majka. Porodica je morala vratiti i za njih prevelik iznos kredita za stan koji je ostao nakon Goranove prerane smrti – navodi Kondić.

Dodaje da su se razumjevši situaciju, ali prije svega zbog poštovanja prema svom preminulom saborcu i radnom kolegi u akciju pomoći uključili mnogi prijatelji, radne kolege i njegovi saborci.

– Posebno su se u tom istakle Goranove radne kolege iz PS BS PU Prijedor, naravno i ostale radne kolege. Veliku pomoć su izdvojili i prijatelji i poznanici, koji su pored materijalne mogućnosti pokazali da imaju DOBRU VOLJU I DOBRO SRCE da pomognu Goranovoj porodici u prevazilaženju velikog problema u kojem su se našli. Naime, stan u kojem žive i borave je pod hipotekarnim kreditom. Zahvajujući dobrim ljudima taj problem se privodi kraju. Za otplatu stana, preostao je iznos od oko 3.500 KM i ubijeđeni smo da ćemo to uz zajedničku pomoć svih ljudi dobroga srca uskoro riješiti – kaže Kondić.

Dodaje da porodica pokojnog saborca Gorana Prpoša, živi od porodične penzije. Supruga Tatjana je nezaposlena. Djeca su premlada da bi mogla samostalno da se bore sa izazovima života.

– Znamo da su mnoge porodice boraca u teškim životnim problemima, prouzrokovanim prije svega teškom finansijskom situacijom, nezaposlenošću i drugim okolnostima. Obaveza naše MBO prije svega je da se borimo za porodice naših poginulih i umrlih saboraca, ali i ostalih boraca, što smo već mnogim primjerima i dokazali. Zato ovom prilikom apelujemo na institucije, privrednike i poslodavce našeg grada da pomognu kod zapošljavanja članova porodica poginulih i umrlih boraca – kaže Kondić i naglašava da je današnji Đukanovićev gest, prelijep gest ratnog saborca koji je zaslužio svaku pohvalu.

– U mnogim dijelovima grada, naseljima, selima žive naše komšije, prijatelji sa istim i sličnima životnim problemima. Đukanov čin je primjer mnogim ljudima, onim koji su u mogućnosti da na sličan način pomognu one kojima je pomoć zaista neophodna. Nakon, obilaska porodice Prpoš, upalili smo svijeće za pokoj duše svim našim poginulim saborcima ispred spomen ploče u prostorijama PU Prijedor – kaže Kondić koji  se u ime porodice pokojnog Gorana Prpoša i MBO MUP-a SJB Prijedor, zahvaljuje  ratnom saborcu Milutinu Đukanoviću kao i svima onima koji su pomogli i pomažu porodici pokojnog Gorana.