Prijedorska bolnica dobila je novo rukovodstvo koje najavljuje rekonstrukciju ove zdravstvene ustanove.
Osim toga, prioritet je puštanje u rad magnetne rezonance, kao i otvaranje angio sale.
Na ovaj način, pacijenti jedine bolnice u Prijedorskoj regiji neće više morati biti transportovani do Banjaluke za hitne kardiohirurške intervencije, ni putovati na preglede magnetnom rezonancom.
Novo rukovodstvo prijedorske bolnice najavljuje rekonstrukciju objekta izgrađenog prije 36 godina.
Kažu, zatečeno stanje je teško, medicinska oprema je zastarjela, a naslijeđeni dugovi iz prethodnog perioda, višemilionski.

– Najveći prioritet je energetska efikasnost. U sklopu te energetske efikasnosti imamo krov, fasadu, stolariju i grijanje. Znači, to će nam biti prioritet. Poslije ćemo pričati o medicinskoj opremi koja nam isto nedostaje. U svakom odjeljenju imamo nedostatak medicinske opreme, ali nadamo se da će poslije ove rekonstrukcije ići i pomoć u toj medicinskoj opremi – izjavio je v. d. direktora JZU Bolnica “Dr Mladen Stojanović” Prijedor Andrija Vukotić.
U prijedorskoj bolnici uskoro bi trebalo da počne da radi magnetna rezonanca. Za ove preglede do sada se išlo do Banjaluke.

– Magnetnu rezonancu očekujemo s nestrpljenjem da nam resorno Ministarstvo odobri i ja se nadam da će to biti vrlo uskoro – rekao je Vukotić.
Ova zdravstvena ustanova uskoro dobija i angio salu namijenjenu za hitne intervencije kod kardiovaskularnih oboljenja, poput ugradnje stentova. Šanse za ozdravljenje biće veće.

– Mi smo do sada vozili pacijente hitno u Banjaluku na primarnu kateterizaciju, na ugradnju stentova kod akuetnog infarkta miokarda. Sve te procedure radiće se sada u našoj ustanovi. Dva specijalista interne medicine su upućena su na subspecijalizaciju iz kardiologije – izjavio je načelnik Internističke službe u JZU Bolnica “Dr Mladen Stojanović” Prijedor Goran Predojević.
Od osam liftova prijedorske bolnice, dva su oštećena u nedavnom zemljotresu i potrebna im je sanacija. U planu je i rekonstrukcija sanitarnog čvora.
U ovoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj se mjesecima maksimalno zalažu u borbi protiv pandemije zaposleno je više od 550 radnika.

izvor