Grad Prijedor subvencionisaće jedan odsto kamatne stope stambenog kredita za 41 Prijedorčanina koji su se prijavili na javni konkurs u 2020. godini.

Za ovu namjenu iz gradske kase će biti isplaćeno 120.000 KM.

Lista sa imenima odobrenih zahtjeva objavljena je na sajtu grada Prijedora.

Javni konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove raspisan je avgustu i bio je otvoren do prvog decembra 2020. godine.

Pravo na subvenciju mogli su da ostvare Prijedorčani koji su stambeni kredit uzeli kod komercijalne ili Investiciono-razvojne banke najranije u 2019. godini. Budući da je ova subvencija namjenjena mladim i mladim bračnim parovima jedan od uslova je bio da u trenutku zaključenja ugovora o stambenom kreditiranju sa bankom imaju do 35 godina života.

Među kriterijumima koji su navedeni u javnom konkursu o subvencionisanju kamatne stope je i taj da je ovo prvi stan koji kupuju.

– Da  u  vlasništvu nemaju  stambenu jedinicu ili da je nisu imali, da imaju mjesto prebivališta na teritoriji grada Prijedora najmanje dvije godine od dana podnošenja zahtjeva. Subvencija kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove, ostvaruje se isključivo ukoliko je nekretnina stan ili kuća kupljena na teritoriji grada Prijedora – navedeno je u konkursu.

izvor