Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović organizovao je danas prijem povodom Dana boraca Republike Srpske i Dana Boračke organizacije Republike Srpske.

Na prijemu su bili predstavnici gradske Boračke organizacije, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, SUBNOR-a, rezervnih vojnih starješina, te Ministarstva unutrašnjih poslova i Trećeg Republika Srpska puka.
Pavlović je nakon prijema izjavio da su razgovori vođeni o problemima i potrebama koje imaju i što grad može uraditi da im olakša funkcionisanje.
” Gradska uprava na čelu sa mnom je jasno opredijeljena da boračku populaciju stavi na mjesto koje zaslužuje i da joj pomogne” rekao je Pavlović.
On je dodao da je grad do sada pomagao i imao odlične odnose sa boračkim kategorijama i da će tako biti i u narednom periodu.
” U budžetu za 2021. godinu planirana su sredstva za organizacije koje se bave problematikom boračkih kategorija. Koliki je značaj boračke populacije i boračkih organizacija ne treba posebno isticati i govoriti dovoljno je reći da je to populacija koja je stvorila Republiku Srpsku i koja kroz ove organizacije čuva Republiku Srpsku i nakon rata i naša obaveza je da zajedničkim snagama čuvamo Republiku Srpsku i da njihova imena pronosimo slavom kroz naš grad”, rekao je Pavlović.
Predsjednik Boračke organizacije Prijedora Zoran Predojević se zahvalio gradonačelniku što je upriličio prijem za predstavnike udruženja i organizacija iz proteklih oslobodilačkih ratova, a povodom Dana boraca Republike Srpske i Dana boračke organizacije.
“U Prijedoru smo uvijek bili jedinstveni kada se radilo o bilo kakvim manifestacijama i porodice poginulih, SUBNOR, vojska i policija su zajedno organizovali sve manifestacje koje pominju istorijske činjenice iz oslobodilačkih ratova”, rekao je Predojević.
On je dodao da se nada će i ubuduće zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave nastaviti saradnju.
“Kakvi su nam prvi utisci, vjerujem da nema razloga da tako i ne bude i da tu saradnju nastavimo pa i da poboljšamo”, rekao je Predojević.
Predsjednica Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Zdravka Karlica je izjavila da želi da naglasi da ove organizacije proistekle iz rata imaju u Prijedoru veoma dobar odnos i da zajednički obilježavaju sve bitne datume.
“Drago mi je da će se nastaviti saradnja i našem novom gradonačelniku želim puno uspjeha i da nam saradnja bude korisna i dugotrajna”, kazala je Karlica.

izvor