Prijatno iznenađeni radom prijedorske kompanije

Prijedorski „Cromex“, firma za obradu metala, ugostio je danas predstavnike slovenačke kompanije „Akrobat“, pogona iz Velike Kladuše. Enes Pehlić, direktor „Cromex-a“, pojasnio je da je posjeta organizovana u duhu zajedničkih poslovnih interesa.

– Pogotovo Slovenije, Zapada i nas iz Bosne i Hercegovine. Razgovarali smo i o eventualnoj poslovnoj saradnji. To je velika firma sa preko 200 radnika, sa inovativnim idejama. Mi ne zaostajemo mnogo i imamo mogućnost za ostvarivanje zajedničkih projekata – naglasio je Pehlić.

To se prije svega odnosi na „Cromexovo“ liderstvo u metalnoj branši, jer, kako je rekao,  imaju mašine s kojim mogu napraviti dobru podlogu za  razvoj i povećanje njihove proizvodnje.

– To je firma koja izvozi po cijelom svijetu. Ima ogroman kapacitet i naravno mogućnosti. S današnjom posjetom želimo da razmijenimo određene ideje, sagledamo mogućnosti vezane za proširenje njihove proizvodnje, gdje bi im „Cromex“ pomogao u izradi pojedinih metalnih  elemanata. Raspoloženi smo za saradnju, pred nama je, pa ćemo vidjeti – poručio je Pehlić.

Adelajda Šabić-Keserović, u ime firme „Akrobat“ rekla je da je u Prijedor i „Cromex“ stiglo njihovih jedanaest inženjera.

– Firma je slovenačkog porijekla, ali u Velikoj Kladuši nam je glavna proizvodnja. Našem menadžmentu prenijeli smo želju da posjetimo neke firme ublizini koje jako kvalitetno rade. Iz ove današnje posjete želimo izvući neke nove vizije, jer se u „Akrobatu“ cijeni kreativnost koja se ne može stvoriti u zatvorenom prosoru. Zbog tog smo došli u „Cromex“, gdje su nas prijatno iznenadili, jer nismo očekivali da se u našoj državi stvara i radi na ovako kvalitetnom nivou. Sretni smo zbog tog i nadam se ostvarenju neke saradnje – rekla je Šabić-Keserović.