foto: ilustracija

Kako nezvanično saznajemo radovi na rehabilitaciji puta M4 Prijedor – Banjaluka, prva faza od Kozarca do Verića, počinje u utorak  9. marta. Ugovorom je predviđeno da se  radovi izvode u fazama i onako kako to bude dozvoljavala finansijska situacija. Ukupna  dužina rehabilitacije puta M4 iznosi 37,418 km.

Vrijednost radova po ugovoru iznosi 21.999.992, 03 maraka. Izvođači su firme „Prijedorputevi” i „Kozara-putevi“, a riječ je o rehabilitaciji tri dionice magistralnog puta M4, dionica 10, Kozarac – Lamovita  u dužini od 8,739 km, dionica 11, Lamovita-Ivanjska duga 12,609 km i dionica 12, Ivanjska – Šargovac u dužini od 16,070 km. Tokom rehabilitacije puta, kako saznajemo, saobraćaj će se od Kozarca preusmjeravati starom cestom.

Zbog eventualnih gužvi na alternativnom rješenju, odnosno saobraćaju na staroj cesti za Banjaluku ,slijedi i poziv učesnicima u saobraćaju da budu strpljivi. Putem vertikalne signalizacije oni će biti obaviješteni kako da se ponašaju, jer je u pojedim fazama rada predviđena i totalna obustava saobraćaja, o čemu bi trebali biti obavijšteni i putem medija. 

infoprijedor.ba