Moderan tržni centar u prostoru bivše robne kuće „Patrija“ biće zvanično otvoren krajem sedmog mjeseca.

– Tako je po ugovoru koje smo napravili sa svim zakupcima – potvrdio je za Infoprijedor Ranko Mihajlović, predstavnik „MG Minda“ iz Mrkonjić Grada, inače koordinator i menadžer na ovom velikom projektu koji će kad bude završen centru grada dati savremen i urban izgled.  

Ranije je doduše bilo govora da bi nova „Patrija“ trebala biti otvorena za Dan grada, 16. maja, no Mihajlović kaže da je riječ o vrlo složenom i kompleksnom projektu, tako da neku zajedničku želju da bude otvorena na taj datum, nažalost nisu mogli ispoštovati.

– Nismo mogli ispoštovati sve zakupce, tako da smo otvaranje morali prolongirati za kraj jula, i mislim da je to definitivan rok – kaže Mihajlović.

Kako objašnjava poslovne prostore u tržnom centru imaće malo poznatiji brenodovi.

–  Biće tu DM, New Jorker, biće tu prepoznatljivo po kvalitetu Cinestar kino, Sinsay, sportske radnje Juventa, Sport Vision, biće tu i tržni centar Tropic u suterenskom dijelu, knjižara „Kultura“, M-tel će imati svoju poslovnicu, tako da mislim da smo cijelu tu priču zaokružili. Naravno na posljednjoj etaži je sjajan restoran sa ogromnim prostorom i terasom s koje se pruža pogled na grad  Prijedor. Zakupac je Voulez Vous – otkriva Mihajlović.

Bojan Šipka, diplomirani inžinjer arhitekture, autor projekta i vlasnik studija za arhitekturu “Bojan Šipka architects d.o.o.“ Prijedor dodaje da se ovakvi veliki centri otvaraju obično u određeno doba godine.

– Jednostavno imaju određeni vremenski periodi u godini kad se zna kad se centri ovakve namjene mogu otvoriti. Obično je to u vrijeme kad su prelazi sezona. Imali smo namjeru da se centar otvori prošle godine, no znamo šta nas je sve zasedilo, na prvom mjestu pandemija korone. Čekali smo neki pogodan trenutak i došli do zajedničkog zaključka da je kraj sedmog mjeseca dobar termin i da bi se do tad situacija sa koronom trebala koliko–toliko stabilizovati – objasnio je Šika.

Inače, mišljenja Prijedorčana s kojim smo razgovarali na ovu temu su nepodijeljena. Obilaze novi objekat, zadovoljni što će zamijeniti stari koji je vremenom postao ruglo u samom centru grada.

infoprijedor.ba