Bokserski klub “Pobjednik” se prije tri mjeseca pojačao za Nikolu Ivkovića koji je došao iz bjeljinskog “Radnika” a od danas je jači za još dva boksera. Stevo Babić i Marko Dmitrović, dojučerašnji bokseri “Slavije” iz Banja Luke pomoći će BK “Pobjednik” da zabilježe što bolji plasman u bokserskoj Premijer ligi.

Stevo Babić je inače juniorski prvak RS i BiH a pet godina je proveo u “Slaviji”. Njegov klupski kolega Marko Dmitrović je za “Slaviju” odradio preko 70 borbi a 2015. god. je bio juniorski prvak BiH, a 2016. godine postao je seniorski vicešampion BiH.

Ovim pojačanjima je zadovoljan i Željko Stegić, takmičar, trener, osnivač i predsjednik Bokserskog kluba „Pobjednik“.

– Poslije Nikole Ivkovića pojačali smo se za još dva dobra boksera koji su ponikli u “Slaviji” i imali zapažene rezultate. Trenutno imamo oko 45 članova i 15-tak takmičara koji su u Premijer ligi BIH-a i Prvoj ligi Republike Srpske. Prošle godine zauzeli smo deseto mjesto, u konkurenciji 24 kluba. Ove godine smo, zahvaljujući Gradskoj upravi dobili napokon i svoje prostorije i imamo odlične uslove za rad tako da se nadam da ćemo biti još bolji i uspješniji – rekao je Stegić i još jednom se zahvalio Gradskoj upravi koja je prepoznala njihov rad i pružila podršku.

Treba napomenuti da je bokser BK “Pobjednik”, Nikola ivković učesnik kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2021.