Raspuštena je Gradska organizacija Srpske demokratske stranke u Prijedoru. Odlučeno je ovo na današnjoj sjednici Predsjedništva Stranke, održanoj u Prijedoru. Za povjerenika je imenovana Maja Dragojević Stojić, koja je u prethodnom periodu obavljala funkciju vršioca dužnosti predsjednika Gradskog odbora.

– Na taj način ćemo krenuti ispočetka, s ciljem da napravimo najbolji rezultat u Prijedoru, jer je ovo jedan od najbitnijih gradova u Republici Srpskoj. Čeka nas dosta posla. Formiraćemo na terenu sve odbore. Cilj nam je dobar rezultat na predstojećim izborima – istakla je Dragojević Stojić.
Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, tvrdi da Maja Dragojević Stojić ima njegovu podršku i povjerenje. On se ranije nije oglašavao po pitanju dešavanja u Prijedoru i razmimoilaženja stavova Dragojević Stojićeve i odbornika SDS-a u gradskom parlamentu.

– Mi idemo naprijed. Ne možemo se osvrtati nazad. Prijedor nam je bitan i učinićemo sve da Povjereništvo u Prijedoru okupi najbolje što ima te da budemo jači nego što smo sada – dodao je Šarović.
Osim u Prijedoru, povjereništvo SDS-a biće formirano i u Banjaluci.

– Kao povjerenik, predložio sam 51 člana Povjereništva. To su ljudi sa dignitetom i radili smo na tome da ovo povjereništvo nastavi sa poslovima uspostavljanja odbora – rekao je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a i povjerenik te stranke u Banjaluci.
Iz SDS-a poručuju da im je cilj što bolji rezultat na predstojećim opštim izborima.

izvor: Kozarski