Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović danas je u povodu Svjetskog dana zdravlja posjetio Udruženja penzionera grada Prijedora i uručio 10.000 zaštitnih maski namijenjenih najugroženijim članovima ovog udruženja.

“Ovo je jedan skromni doprinos da na današnji dan pomognemo toj kategoriji naših stanovnika”, rekao je Pavlović novinarima.
On je naveo da je u budžetu grada za 2021. namijenjeno 250.000 KM za funkcionisanje Udruženja i za odlazak penzionera na banjsko liječenje.
“Mislimo da je to značajna podrška Udruženju i, ukoliko bude mogućnosti i uslova za bolje punjenje budžeta, mi smo raspoloženi da taj iznos i povećamo. Samo hoćemo da naši sugrađani koji pripadaju populaciji penzionera vide i shvate da je grad Prijedor neko ko misli na njih i neko ko će i u narednom periodu biti njima glavna i osnovna podrška”, dodao je Pavlović.
Predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora Slobodan Brdar rekao je da je ovo najosjetljivija i najugroženija kategorija društva kada je u pitanju pandemija.
” Vi znate da su penzioneri populacija koja je ugrožena ovom pandemijom i ovo će svakako dobro doći, ali ovo nije prvi put da gradonačelnik pomaže ovu populaciju. Mi smo uvaženi i ove godine u budžetu gradske administracije sa 250.000 KM. I ranije smo bili pomognuti od gospodina Pavlovića i to nećemo zaboraviti i nismo zaboravili kada je ranija administracija 26.000 KM sklonila jednostavno od Udruženja penzionera, ne znam iz kojih razloga, i na zahtjev i amandmansko djelovanje gospodina Pavlovića to je vraćeno Udruženju penzionera grada Prijedora”, izjavio je Brdar.
On je dodao da ova donacija znači mnogo i u moralnom dijelu jer pokazuje da su penzioneri uvaženi i poštovani kao generacija koja je radila i gradila ovaj grad i mi smo građani ovog grada.
“Jeste da naše statusno pitanje rješava republika i država, ali mi živimo u lokalnoj zajednici gdje 98 odsto prava ostvarujemo”, istakao je Brdar.
Udruženje penzionera grada Prijedora trenutno broji 14.718 članova.

izvor: prijedorgrad.org