Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su četiri osobe u policijskoj akciji “Skripta” zbog sumnje da su počinili krivična djela kompjuterska prevara i pranje novca, čime su pričinili materijalnu štetu veću od 650.000 KM.

Uhapšene su osobe čiji su inicijali S.D. iz Doboja, D.P. iz Modriče, T.D. iz Laktaša i S.D. iz Prijedora, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Akciju su izveli policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske, tokom koje su obavljeni i pretresi na šest lokacija na području Prijedora, Doboja, Modriče i opštine Laktaši.

Za uhapšene postoje osnovi sumnje da su kreirali i koristili zlonamjerne programe, uz pomoć kojih su tokom prošle godine neovlašteno pristupali “M:telovoj” aplikaciji “m:go”, nakon čega su dopunjavali veći broj pretplatničkih kartica, da bi nakon toga lično ili angažujući druge osobe podizali tako stečeni novac kroz sistem kladionica i finansijskih institucija, čime su pričinili materijalnu štetu veću od 650.000 KM.

U pretresima je pronađeno i oduzeto više predmeta koji će biti predmet daljeg krivičnog postupka (mobilni telefoni, kompjuteri, laptop kompjuteri, kompjuterska oprema, SIM kartice).

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Stanislav Despotović iz Doboja, Dragan Popržen iz Modriče, Titoslav Despotović iz Laktaša i Slavica Despotović iz Prijedora.

izvor: (agencije/Srpskainfo)