Derbi susret 22. kola m:tel Prve lige, odigran u Prijedoru, pripao je Leotaru. Tako je Rudar umjesto +11 spao na +5. Trener Rudar Prijedora Boris Savić bio je nezadovoljan izdanjem svog tima poslije velikog derbija, i pobjede Leotara u Prijedoru (2:3).

– Prva dva gola katastrofalna su greška našeg golmana, i unio je nervozu u naš tim. Imali smo inicijatvu, i ponovo treći gol smo primili iz našeg posjeda. Leotar je iskoristio ono što smo im ponudili. Sporne odluke ne želim da komentarišem, vidjeli su gledaoci, da nešto pričam, i da budem kažnjen, nema smisla. Mi smo zaista šampioni u vlastitim glupostima – istakao je Savić, i dodao.

– Imamo problem realizacije, mašimo ono što je nemoguće. Rotiramo igrače, i onda iz kontre umjesto našeg gola, protivnik ulazi u 100 odstotnu šansu. Međutim, imamo još uvijek prednost, i vjerujem da ćemo prvi proći kroz cilj – rekao je Boris Savić, trener “žuto-plavih”.

I dok je šef struke “Rudara” bio i te kako ljut trener Leotara Oleg Ćurić mogao je samo nakriviti kapu poslije trijumfa u Prijedoru.

– Ovoje najveća pobjeda Leotara ove sezone! Odigrali smo sedmu utakmicu u 21 dan, silni kilometri su iza nas, i još uvijek smo bez poraza. Ništa nije slučajno, odlično radimo, i uz igrače koji su nam došli na pozajmicu, pokazali smo svima da imamo odličnu ekipu – naglasio je Ćurić.
Sada se otvara i pitanje možda plasmana u Premijer ligu BiH, jer razlika je pet bodova u korist prijedorčana, koji ne blistaju ovog proljeća.

– ldemo iz utakmice u utakmicu. Liga će biti zanimljivija, ako nam se ukaže šansa, iskoristićemoje, ali ponavljam, niti jednog trenutka niko nam nije stavio taj teret, da nešto moramo – poručio je Oleg Ćurić, kormilar Leotara.

izvor