foto: Ilustracija

Prijedorska policija oduzela je tri automobila od nesavjesnih vozača, a koji za kazne duguju 17.000 KM, rekli su u PU Prijedor.

Policija je juče prvo u Zanatskoj ulici u Prijedoru kontrolisala automobil „opel omega“ kojim je upravljao S.D. iz Prijedora.

Prilikom kontrole utvrđeno je da vozilo nije registrovano i da se na istom nalaze različite nepripadajuće registarske oznake od kojih je jedna falsifikovana, te da S.D. nema položen vozački ispit.

Provjerom kroz službene evidencije utvrđeno je da je S.D. višestruki povratnik u vršenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednost saobraćaja i da po osnovu neplaćenih kazni duguje preko 4.000 KM. Vozilo je privremeno oduzeto.

Istog dana oduzet je i automobil „polo“ od Z.K. iz Omarske koji je vozilom upravljao bez važeće vozačke dozvole. Provjerama kroz službene evidencije utvrđeno je da je Z.K. višestruki povratnik u vršenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i da po osnovu neplaćenih kazni duguje preko 4.000 KM.

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica oduzeli su neregistrovani automobil „pežo 406“ sa nepripadajućim registarskim oznakama, nakon što je kontrolom utvrđeno da vozilom upravlja D.K. iz Kozarske Dubice koji nije položio vozački ispit. Zatim je utvrđeno da on za neplaćene kazne duguje oko 9.000 maraka.

izvor: Srpskainfo