Na području Policijske uprave Prijedor u prvom tromjesečju ove godine evidentirano je 240 krivičnih djela, što je za sedam krivičnih djela ili za 2,8 odsto manje nego u uporednom periodu prošle godine, izjavio je danas načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović.
“Ukupan procenat rasvijetljenosti krivičnih djela u ovom periodu iznosi 88 odsto, dok je rasvijetljenost krivičnih djela izvršenih po nepoznatom izvršiocu 69 odsto. U ovom periodu prijavljena su i rasvijetljena krivična djela teško ubistvo i ubistvo u pokušaju, a rasvijetljena su i tri razbojništva koja su izvršena prethodnom periodu”, rekao je Vujanović na redovnoj konferenciji za novinare.

U prva tri mjeseca evidentirano je 96 ilegalnih migranata, dva krivična djela krijumčarenje lica, gdje su tri lica ilegalno prevozila 24 migranta.

Sretoja Vujanović, načelnik Policijske uprave Prijedor

“Akcija sprečavanja krijumčarenja migranata nastavlja se i u narednom periodu, a vidljiva je tendencija opadanja broja kretanja migranata za 43 odsto”, naveo je Vujanović.

Načelnik sektora kriminalističke policije Radenko Bašić rekao je da je iz oblasti privrednog kriminaliteta evidentirano 21 krivično djelo sa pričinjenom materijalnom štetom od 560.930 KM i protivpravno stečenom imovinskom koristi većom od 472.130 KM.

Radenko Bašić, načelnik sektora kriminalističke policije

“Iz oblasti zloupotrebe opojnih droga nadležnom tužilaštvu podneseni su izvještaji za 15 krivičnih djela protiv 15 lica, a evidentirano je i 39 prekršaja. Oduzeto je više od 2.500 grama marihuane, kao i određene količine heroina, kokaina, amfetamina, sjemenki indijske konoplje i drugih medicinskih droga”, naveo je Bašić.

Načelnik sektora policije Mario Milašin rekao je da je iz oblasti javnog reda i mira evidentirano 108 prekršaja, što je za 48 prekršaja, odnosno za 30 odsto manje nego u uporednom periodu prošle godine, a da je u oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano 7.667 prekršaja.

Mario Milašin, načelnik sektora policije

“Evidentirane su 162 saobraćajne nezgode, od čega tri sa smrtnim posljedicama po lica, devet sa teškim tjelesnim povredama i 37 sa lakšim povredama. Iz saobraćaja su isključena 603 vozača od kojih 485 zbog vožnje pod uticajem alkohola, 20 zbog vožnje pod uticajem opojnih droga i 61 zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje”, dodao je Milašin. 

(agencije/Kozarski)