Na dan kada se u svijetu obilježava Međunarodni dan slobode medija kako bi se još jednom ukazalo na sve izazove, ali niz drugih situacija od radosti pa do tragičnog gubljenja života novinara i medijskih radnika, želim da se pridružim svim onima koji žele da skrenu pažnju na važnost i značaj ovog dana.

Čestitke svim medijima upućujem na hrabrosti, iskrenosti, brzini i ekspeditivnosti, pravovremenosti i nadasve izdržljivosti jer su novinari često oni kojima treba više snage i volje da se bave svojom profesijom.

Posebne čestitke upućujem medijima u našem gradu Prijedoru koji su, pored svega gore navedenog, i dodatno bili jedna od najvažnijih karika u prenošenju pravovremenih i tačnih informacija vezanih za pandemiju virusa korona. Ne štedeći sebe, a time možda i svoje porodice, uvijek su tražili informaciju više kako bi je što brže prenijeli do naših građana.

U nadi da će takvih izazova biti sve manje, a događaja koji donose radosne i lijepe informacije u naše domove što više, još jednom čestitam svim medijskim radnicima 3.maj – Međunarodni dan slobode medija. Vjerujem da smo ja kao gradonačelnik i Gradska uprava bili dostojni sagovornici i da vam nismo otežavali posao te time poštovali vašu slobodu izražavanja. Nastojaćemo da tako bude i ubuduće.

Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora