Poslovanje u vremenu pandemije puno je izazova. Valja sačuvati radna mjesta, održati proizvodnju i opstati na tržištu. Neki u tome nisu uspjeli u proteklih godinu dana, ali prijedorski Cromex jeste. I na tome ne planiraju da stanu.

Imamo strategiju i planove da proširimo proizvodnju i zaposlimo još ljudi, kaže direktor Cromexa, prijedorskog preduzeća za obradu metala. Od početka pandemije zaposlili su tri radnika, ovog mjeseca im dolaze još dva, idu na ukupno 70.

Enes Pehlić, direktor Cromexa

– U jeku pandemije smo proširili proizvodne kapacitete, sam prostor od 60 hiljada kvadrata koji smo kupili je priča za sebe. Nedavno smo nabavili tri nove mašine koje proširuju poslovno djelovanje Cromexa na obradne mašine i mašine za štancanje limova tako da u sklopu toga predviđamo i u narednom periodu zapošljavanje novih radnika, dakle, stručnog kadra – dodaje Enes Pehlić, direktor ovog preduzeća koji najavljuje dolazak i novih poslovnih partnera.

– Aktivni smo, održali smo se i proširili, mogu naglasiti da smo ovo uspjeli samo zahvaljujući sopstvenim snagama. I na tu činjenicu smo u “Cromex-u” vrlo poonosni- kaže Pehlić. Ne krije da je svaka pomoć dobro došla, kao i da sa kvalitetnim kadrom i dobrim mašinama mogu da preuzmu dio tržišta koje je nekad bilo na Dalekom Istoku. – To smo osjetili i idemo u tom pravcu, korona nas nije sputala. Vidimo šansu za proširenjem naše djelatnosti, ali zahvaljujući novom prostoru i zapošljavanju novih radnika. Uz dobru i kvalitenu pomoć to zapošljavanje bi bilo puno veće, a to svima nama može donijeti samo dobro, počev od javne potrošnje, novog povećanja zapošljavanja, pa do zaustvaljanja odliva kadrova – naveo je Pehlić.

izvor: Kozarski/Info Prijedor