Rudar Prijedoru teoretski još treba jedan bod u preostala tri kola, a možda neće trebati ni on, da bi i zvanično ponovo bili u Premijer ligi BiH.
Na Gradskom stadionu Velimir Sombolac u Gradišci, “Rudari” su pobijedili domaću “Kozaru” sa (0:1).
Od prve minute, Rudar je nametnuo svoju igru i vršio pritisak prema golu Kozare. Najprije dva puta pokušavaju iz kornera u prvih pet minuta, da bi malo kasnije Burazor šutirao, ali Modić zaustavija njegov udarac. Par minuta kasnije, opet Burazor šuta, ali lopta odlazi pored gola. U 18. minuti dobar napad Rudara, na ubačenu loptu natrčava Kulenović i dovodi Rudar u vođstvo od 0:1. Tek primljeni gol, trgnuo je igrače Kozare, sigurno umorne od napornog rasporeda u kojim im je ovo peta utakmica u samo dvije nedelje. Odlično prodire Malbašić po lijevoj strani, ali njegov šut završava zamalo pored stative Topalovića.

U 24. minuti mladi Beuk se izborio za šut sa nekih osam metara, šutira, ali golman brani. Pokušava Lolić u 26. minuti da lobuje istrčalog Topalovića, ali je neprecizan. Napada i Rudar, pokušava Ivetić, ali bez opasnosti po gol Kozare. U posljednjoj minuti, pokušava Batar glavom nakon auta, ali lopta odlazi pored gola.
Kontrolišu igrači Rudara loptu u drugom poluvremenu i pokušavaju iz kontranapada. Pokušavaju Pekija nakon kornera i Jakupović nakon ubačaja, ali bez uspjeha. Na drugoj strani Beuk šutira glavom nakon dobrog centaršuta Petrovića, ali nedovoljno jako za Topolovića.

U 76. minuti Malbašić se oslobodio pratilaca, centrira, Kisin vraća loptu natrčalom Petkoviću koji jako šutira iz blizine, ali lopta odlazi zamalo pored gola, pored Topolovića koji sve ispraća samo pogledom. Pokušava Malbašić, ali golman brani. U 81. minuti Beuk prekida akciju gostiju i sam ide pred gol, ali je neodlučan u namjeri i odbrana Rudara ga sustiže. U sudijskoj nadoknadi dobra kontra Rudara, pokišava Amoah, ali Modić brani, dok na drugoj strani šut Raspudića završava pored gola i Rudar iz Gradiške odlazi sa tri boda i sve bliže osvajanju prvenstva i povratku u Premier ligu BiH.
KOZARA – RUDAR PRIJEDOR 0:1 (0:1)
Strijelac: 0:1 Kulenović (18).Stadion: Gradski ‘Velimir Somblac”, igrano bez publike, sudije: Vojislav Vuković (Brčko), Bojan Makarić i Slobodan Marković (oba iz Bijeljine), delegat: Milenko Đurić (Modriča), kontrolor: Robert Zrilić (Banjaluka).Žuti kartoni: Malbašić, Petković, Batar, Petrović (Kozara), Santos, Pekija (Rudar Prijedor).
Kozara: Modić, Petrović, Raspudić, Hamzić, Lolić, Petković, Malbašić, Popović (od 65. Kisin), Batar, Beuk, Runić.
Rudar Prijedor: Topolović, Pekija, Kulenović (od 68. G/išić), Burazor, Gavranović (od 86. Amoa), Marić, Stjepanović (od 61. Santos), Matović, Ivetić, jakupović (od 86. Oliviera), Marmat.

Rezultati 27. kola:

Sloga – Slavija 0:1

Kozara – Rudar Prijedor 0:1

Podrinje – Sioboda 0:1

Ljubić – Željezničar Sport tim 1:0

Jedinstvo – Sutjeska 1:4

Borac – Zvijezda 09 igra se u nedjelju Tekstilac – Drina igra se u ponedjeljak