Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović danas je u okviru majskih svečanosti posjetio Dječiji vrtić “Radost” i družio se s mališanima i radnicima ove predškolske ustanove.

“Zasadili smo jedno drvo i pustili smo balone na kojima je pisalo Grad Prijedor. Najveće bogatstvo su naša djeca i sve što radimo u našim životima i grad što radi, radimo za budućnost, za djecu”, rekao je Pavlović.

On je dodao da se i na ovaj način pokazuje suštinski značaj budućih generacija, da je Gradska uprava i do sad imala odlične odnose sa ovom predškolskom ustanovom, a da slijedi i rješavanje problema velikog broja neupisane djece izgradnjom novog vrtića uz pomoć predsjednice Republike Srpske.

Vršilac dužnosti direktora Dječijeg vrtića “Radost” Tatjana Brdar izrazila je zadovoljstvo što je ova ustanova izabrana za jednu od početnih u obilježavanju Dana grada.

“To nam samo potvrđuje činjenicu da gradonačelnik i cijela Gradska uprava razumiju važnost ustanove u kojoj najmlađi odrastaju. Najmlađe je gradonačelnik obradovao raznim poklonima, a oni su se potrudili da mu se kroz smijeh, igru i različite vrste zabave oduže na svoj, dječiji način”, navela je Brdareva.

Poklone gradonačelnika povodom Dana grada dobili su i mališani iz dva privatna vrtića.

izvor