Na plaži u Raškovcu juče je postavljena betonska ploča sa stepenicama koje vode do naše rijeke Sane. Ovo kupalište i uređenu obalu sad krase jedan veliki i šest malih stolova sa klupama i stolicama, a postavljene su i ljuljaške za djecu, stalak za bicikle i kante za bacanje smeća.

Konačno lijepo mjesto za odmor koje će tokom ljeta posebno biti primamljivo mještanima Raškovca, ali i svim ostalim sugrađanima koji uživaju u kupanju i ljetnom odmoru.

Treba znati da su sve ovo tokom jednodnevne akcije uredili vrijedni mještani ovog prijedorskog naselja i volonteri, uz pomoć radnika firme “Cromex” koja se i u ovoj akciji pokazala kao društveno odgovorna kompanija prema lokalnoj zajednici u kojoj stvara i radi. 

– Bilo nas je oko 25. Plaža Raškovac sad je postala svima pristupačna za odmor i uživanje kraj rijeke Sane. Nadamo se da će svi biti zadovoljni ovim projektom u kojem su svi učestvovali, a ovo je prilika i da se zahvalimo ljudima koji su pomogli novčanim donacijama – kaže Nedžad Palić-Nećko.

Kupače poziva da dođu i uživaju ali da ne zaborave da čuvaju rijeku i tek uređenu plažu.

foto i video: Hamza Ramić

infoprijedor.ba