Više od stotinu penzionera večeras je prisustvovalo druženju u Gomjenici, u Svadbenom salonu “Knežević”, u organizaciji Mjesnog udruženja penzionera Gomjenica. Predsjednik ovog Mjesnog udruženja, Zorka Đikić rekla je da su svi jedva dočekali da se druže uz pjesmu i igru.

-Poznato je da se niko od nas nije mogao družiti u većem broju zbog epidemije virusa korona, ali evo konačno smo i to dočekali. Većina penzionerske populacije je vakcinisana, pa je samim tim i druženje opuštenije. Ponovo krećemo sa svim našim aktivnostima i radujemo se što konačno možemo nastaviti tamo gdje smo stali. Ljudi su presrećni što mogu da se ispričaju, druže, zajedno zapjevaju. Ovo je raj za sve njih – poručila je Đikićeva.

Popuštanju epidemioloških mjera i ponovnom druženju sa kolegama penzionerima obradovao se i vršilac dužnosti predsjednika Udruženja penzionera RS, Slobodan Brdar. On je istakao da su to “živi ljudi, bez obzira što su penzioneri”, te naglasio da se njihov broj iz godine u godinu povećava.

– Pored svih poteškoća sa kojima se susrećemo, kao najstarija generacija imamo volju za život, penzioneri žele da se druže, da razmijene iskustva jedni s drugima. Ovo druženje je jedna ustaljena praksa Gomjenice i Saničana, a večeras je prisutan i veći broj svih drugih predsjednika mjesnih udruženja. Zato smo i prepoznatljivi u Republici Srpskoj, prije svega po dobroj i humanoj organizaciji, omogućavamo našim članovima banjsko-klimatsku rehabilitaciju, a zahvaljujući gradskoj administraciji i prije svih gradonačelniku Daliboru Pavloviću – rekao je Brdar.

Brojne penzionere obradovao je dolazak gradonačelnika Dalibora Pavlovića i šefa Kabineta gradonačelnika, Danijele Dodoš. Prvi čovjek grada Prijedora je istakao da mu je čast podijeliti s njima ove trenutke opuštanja i lijepog druženja.

– Gledamo uvijek pravac u kojem će se nastaviti naša saradnja, između Grada Prijedora i gradskog Udruženja penzionera. Nakon dužeg vremena naši penzioneri su dočekali da se ponovo druže i to je svakako nešto što je svima nama nedostajalo – rekao je Pavlović.

Brdar je večeras najavio da će Udruženje penzionera RS tokom jula obaviti pregovore sa predstavnicima Vlade RS o mogućem vanrednom povećanju penzija.

izvor: Kozarski