Mještani Urija organizovali su donatorsko veče za izgradnju parohijskog doma pored Hrama Svetog proroka Ilije. Protojerej Mladen Majkić kaže da parohijski dom ima puni smisao u produžetku liturgije, gdje vjerujući narod nastavlja da se okrepljuje i duhom i tijelom.

Predsjednik Građevinskog odbora, Igor Kneginjić ističe da će Svetosavski parohijski dom biti velelepan objekat od 500 kvadrata, u koji će moći da se smjesti do 200 ljudi. Mještanin Urija i jedan od organizatora donatorske večeri, Saša Bursać naglašava da su se odazvali i ljudi iz drugih opština i da će uskoro početi radovi na izgradnji.

Gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović poručio je da se samo zajedništvom, slogom i jedinstvom može napraviiti mnogo toga, pa i parohijski dom. Za izgradnju Svetosavskog parohijskog doma potrebno je oko 450.000 KM. Dio sredstava obećala je i Željka Cvijanović, predsjednik RS. Iz gradskog budžeta biće izdvojeno 50.000 KM. Sudeći po broju prisutnih privrednika i preduzetnika, za očekivati je da će na donatorskoj večeri biti prikupljen značajan dio sredstava.

izvor: Kozarski