Naselje Svodna kod Novog Grada prije tri sedmice posjetio je džinovski gušter, kojeg je otkrio jedan psić, valjda misleći da je našao neobičnog drugara za igru.

Snježana Knežević, vlasnica psića Njuškice, kaže da je ostala bez teksta kada je vidjela šta se nalazi u krošnji drveta na njenom imanju.

– Prije otprilike tri sedmice otišli smo u Svodnu. U jednom momentu, vidimo da se Njuškica popela na zadnje šape, a da prednjima udara o stablo šljive i gleda uvis. Kad smo prišli, imali smo šta i da vidimo. U krošnji je bio ogromni gušter, a psić je vjerovatno mislio da sa njim može da se igra. Možda ga je potjerao kroz travu, pa je ovaj pobjegao uz drvo. Nakon što sam se oporavila od prvobitnog šoka, odmah sam ga uslikala – priča Snježana za Srpskainfo.

U tom trenutku, kako kaže, zazvonio joj je telefon, pa je uzela psića i otišla da obavi poziv.

FOTO: SNJEŽANA KNEŽEVIĆ/RAS KOMBO
FOTO: SNJEŽANA KNEŽEVIĆ/RAS KOMBO

– Kad sam se vratila, guštera nije bilo. Ne znam ni kako je sišao, ni gdje je otišao. A najmanje mi je jasno otkud toliki gmizavac kod nas. Ljudi kojima sam pokazala njegovu fotografiju, pretpostavljau da ga je neko tu ostavio. Možda ga je neko gajio, pa je odlučio da ga se riješi, a naš kraj je prilično pust i šumovit – ističe Snježana.

Dodaje da su mnogi kojima je pokazala sliku ovog repatog gmizavca, mislili da je napravila fotomontažu.

– Njihova reakcija ne čudi, s obzirom na vrstu životinje koja nas je posjetila, a posebno na njenu veličinu. Kolega koji se malo bolje razumije u ove životinje, kaže da gušter nije bezazlen, odnosno, da je riječ o gušteru najjačeg ugriza. Nisam ga kasnije nikako vidjela, niti je ko pričao da je imao susret sa njim. Međutim, ni danas mi nije svejedno kad dođem na imanje, stalno mislim da je, možda, tu negdje. Sva sam drva premjestila, plašeći se da se ne ugnijezdi u dvorištu, pa šta bismo ondaa – naglašava sagovornica Srpskainfo.