Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović uručio je danas dvije zahvalnice i deset pohvala pojedincima, udruženjima i organizacijama koje su im dodijeljene povodom Dana grada, a na osnovu njihovih aktivnosti i postignutih rezultata od značaja za grad Prijedor.

” Zbog pandemije virusa korona i ograničenog broja mjesta u sali pozorišta na dan kada je bila svečana akademija, 16.maja nismo bili u prilici da uručimo i ove nagrade, ali evo iskoristili smo priliku da nagrađenima danas dodijelimo te nagrade za sve one zasluge koje su oni postigli i rezultate koji su ostvarili u godini koja je iza nas i koju je obilježila pandemija virusa korona”, rekao je Pavlović.

On je dodao da ono što su pojedinci, udruženja i organizacije uradili u proteklom periodu nije ostalo nezabilježeno i da je ovo bio način da im se oda priznanje za te zasluge.

” Skupština grada je donijela odluku da se oni nagrade mada mi ne smatramo da su samo ovi ljudi radili u proteklom periodu u interesu grada i u borbi protiv virusa, ali nekako su se oni sami izdvojili i za to su nagrađeni”, rekao je Pavlović.

zahvalnica Udruženju građana “Optimisti”

Zahvalnica za aktivnosti i postignute rezultate od značaja za grad Prijedor dobili su Udruženje građana “Optimisti” i Organizacija USAID – BIH.

Pohvale grada dobili su Osnovna škola “Petar Kočić”, Omladinska organizacija “Čuvari Sane”, Mještani sela Jelićka, preduzetnik Milan Pilipović, Sportski klub “DŽudo klub”, Lovačko udruženje “Mrakovica”, Planinarsko društvo “Klekovača”, Omladinski savjet Prijedor, Koordinacija socijalno – humanitarnih organizacija grada Prijedor i medicinski tehničari kovid odjeljenja JU Bolnica “Dr Mladen Stojanović”.

Predsjednik Skupštine grada Mirsad Duratović je čestitao svim dobitnicama pohvala i zahvalnica i posebno istakao rad Koordinacije socijalno-humanitarnih organizacija grada Prijedora koju čine organizacije: Crveni krst, Merhamet, Udruženja građana ” Hleb života” i ” Optimisti” koji su tokom pandemije velikom broju socijalno ugroženih građana uručili pakete neophodne pomoći.
U ime misije USAID-a u BiH na dodijeljenom priznanju zahvalila se Elizabet Palmer, direktorica Odjeljenja za finansije USAID u BiH koja je rekla da joj je čast da prihvati ovu nagradu koju ova misija dobija u vrijeme kada obilježava 25. godišnjicu djelovanja u BiH.

Elizabet Palmer, direktorica Odjeljenja za finansije USAID u BiH

” Naš rad u Prijedoru kretao se od rehabilitacije infrastrukture preko održivog ekonomskog razvoja i jačanja civilnog društva te podržavanja procesa za izgradnju povratka povjerenja i društvene kohezije “, rekla je Palmerova zahvalivši se svima onima koji su im pomogli i zajedno sa njima radili na stvaranju pozitivne priče za građane Prijedora, kao i BiH.

v.d. direktora Bolnice” Dr Mladen Stojanović” Andrija Vukotić

Riječi zahvalnosti za dobijeno priznanje i nastavak rada na dobrobit grada uputili su i v.d. direktora Bolnice” Dr Mladen Stojanović” Andrija Vukotić u ime medicinskih tehničara kovid odjeljenja ove zdravstvene ustanove te članovi udruženja građana “Čuvari Sane” i Omladinski savjet Prijedor Milan Sadžak i Srđan Šobot.

izvor: prijedorgrad.org