Omladinci iz Bišćana, uz podršku Savjeta mjesne zajednice i Gradske uprave Prijedor i ove godine su organizovali akciju čišćenja lokalne plaže, dijela obale Sane na tom području i nasipanje prolaznog puta. 

“Ovo je, nakon uređenja lokalnog stadiona i lokalnog puta Bišćani-Prijedor, još jedna akcija mještana Bišćana na uređenju svoje okoline i stvaranja uslova za sadržajniji i ljepši život u našoj zajednici”, izjavio je Mirsad Duratović, član Savjeta MZ Bišćani.

U akciji koja je organizovana protekle nedjelje posječeno je visoko rastinje uz prilazni put, vlastitom mehanizacijom i radnom snagom razvezen je nasipni materijal, koji je obezbijedila Gradska uprava Prijedor, uklonjeno je rastinje uz obalu i pokošena trava, te izgrađeno nekoliko stolova i klupa. U planu je još izgradnja male nadstrešnice i igrališta sa pijeskom za najmlađe posjetioce.

“Omladinskih akcija koje su nekada organizovane više nema, ali mi na ovaj način dajemo svoj doprinos ljepšem životu i ljepšem izgledu našeg sela”, dodao je Arnes Kekić, omladinac i pokretač akcije.

Pohvale stižu iz Gradske uprave Prijedor.

“Gradska uprava i ja kao gradonačelnik uvijek ćemo u skladu sa našim mogućnostima podržati ovakve akcije naših građana. Pogotovo akcije mladih ljudi, koji se trude da uljepšaju svoju okolinu, zajednicu u kojoj žive, svoj grad i našu ljepoticu Sanu. Sve pohvale omladincima Bišćana”, istakao je gradonačelnik Dalibor Pavlović.

izvor: Kozarski