Nema veće sreće od one, kada u svom porodičnom domu okupiš svoje najmilije i kada se sa njima veseliš. A veselo je danas bilo kod Perse i Bože Dragić u Saničanima, na proslavi 50. godišnjice njihovog braka.

“Na današnji dan 1971. godine smo se uzeli. Bili smo komšije, čuvali smo zajedno stoku…Tako smo se družili i zavoljeli. Kroz život se boriš, tako smo se i mi borili, ali sve je lakše uz ljubav i poštovanje”, priča nam Božo.

“Fino nam je. Djecu smo stekli, imamo dva sina, snahe i troje unučadi. Neka su nam živi i zdravi, to nam je najbitnije. Da sa njima ovo još života da poživimo”, dodaje Persa.

Kroz sve životne probleme išli suhrabro i s vjerom, rješavajući, kažu, jedno po jedno. To je i njihov savjet mladima. Pored rodbine, komšija i prijatelja, na slavlju kod Dragića i prvi čovjek grada.

“Jubilej koji zaista treba da se proslavi. Čast mi je da sam sa njima danas, prvo kao čovjek i prijatelj, a onda i kao gradonačelnik. Nadam se da ćemo se na istom mjestu okupiti i za 10 godina, kada budu slavili 60 godina braka”, istakao je gradonačelnik Dalibor Pavlović.

Iako nisu mogli otkriti neki poseban recept za uspjeh u braku i ljubavi, Persa i Božo priznaju da su se uvijek vodili time da morajubiti primjer svojoj djeci.

izvor: Kozarski