U narednom kolu Premijer lige „Rudar-Prijedor“ na svom terenu dočekuje ekipu „Širokog Brijega“. „Široki“ je odigrao bez golova u prvom kolu sa „Zrinjskim“, dok su „Rudari“ pretrpili minimalan poraz na gostovanju kod „Slobode“ u Tuzli. U Prijedor dolazi možda, uz „Borac“, najbolja ekipa u BiH, koju čine mladi igrači koji se dobro kreću, imaju igru bez lopte i odličan vezni red, kažu iz stručnog štaba „Rudara“.

Nikica Milenković, trener “Rudar-Prijedora”

– Mi moramo biti jako dobro postavljeni na terenu, moramo imati svoju ideju, a naša ideja je da mi imamo loptu i da im ne damo prostora da se razmašu. Moramo imati pas igru, i strpljenje kad dođemo u situaciju za gol. Moramo imati inicijativu i mi treba da kontrolišemo ritam igre – rekao je trener Nikica Milenković.

Problem sa realizacijom postoji, ali na tome se radi, i uz dobar pristup igrača u nedjelju bi sve trebalo doći na svoje, smatra Milenković. Što se igrača tiče, spremni su da pokažu šta znaju pred svojom publikom.

Svoje očekivanje pred utakmicu u nedjelju, iznio je i novi ‘rudar’ Nikola Mandić:

– U goste nam dolazi jedna disciplinovana ekipa, sjajan spoj iskustva i mladosti, ekipa koja ima i glavu i rep. Mislim da su trenutno najopasni tim u tranziciji u ligi. Ipak, mislim da ćemo se u nedjelju mi pitati. Ako budemo pravi, sa pravim pristupom, mi ćemo sami sebi krojiti sudbinu. Ne smije nam se ponoviti loše poluvrijeme sa dosta grešaka, kao prvo u prethodnom kolu u Tuzli. Mi ćemo svakako dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat pred našim navijačima – rekao je Mandić.

Utakmica se igra u nedjelju, na Gradskom stadionu u Prijedoru, sa početkom u 17.00 časova.