Ulica Nikole Luketića u prijedorskom naselju Čirkin Polje asfaltirana je nakon osam mjeseci čekanja jer je u njoj asfalt skinut u novembru prošle godine. Naime, par dana uoči lokalnih izbora vlast na čelu sa DNS odlučila je da skine asfalt u ovoj ulici jer je oštećen usljed rekonstrukcije vodovodne mreže i zamijeni ga novim.

Iako je rekonstrukcija vodovodne mreže završena na asfalt se čekalo mjesecima, jer je nova vlast koju je osvojio SNSD morala da obezbijedi novac za ove radove u lokalnom budžetu i nakon toga raspiše tender za izvođača radova.

U ponedjeljak su počeli radovi i nakon pet dana završeni.

Mještani su ranije negodovali jer su mjesecima živjeli u prašini, a ulica je bila puna rupa koje je kiša punila vodom. Inače, mještani su sami plaćali postavljanje asfalta 1988. godine.

Iako je u tenderu bilo navedeno da će biti asfaltirana širina ulice od tri metra, mještani su insistirali da se asfaltira širina od tri i po metra jer je tako i bilo u prvobitnom stanju.

Lokalna vlast je odlučila da udovolji ovom zahtjevu mještana. To će radove koji su na tenderu procijenjeni na oko 46.000 KM poskupjeti za par hiljada maraka.

Dodatni troškovi nastali su i tokom radova na određenim šahtovima.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović posjetio je ovu ulicu u ponedjeljak i podsjetio da je prije dva i po mjeseca obećao mještanima da će im asfalt biti vraćen.

izvor: Srpskainfo