Kao što je i ranije najavljeno u Prijedoru će u četvrtak, 29. jula, biti otvorena Robna kuća “Patrija” u čije renoviranje je u protekle dvije godine kompanija “MG mind” uložila 17 miliona KM.

Robna kuća u samom centru grada izgrađena je daleke 1979. godine, a renovirani objekat prostire se na 9.600 metara kvadratnih, što je za oko 3.000 više nego prije obnove.
Na tri nivoa nove “Patrije” useliće se prodavnice vodećih modnih brendova, ali će biti i sadržaja za zabavu cijele porodice. Kupcima će u 24 trgovine biti dostupni brojni domaći i svjetski brendovi, a ponuda obuhvata i druge atraktivne sadržaje poput bioskopa, igraonice i knjižare, te restorana sa terasom sa koje se pruža pogled na grad iz ptičije perspektive, a u planu je i uređenje prostora za parkiranje sa oko 100 parking mjesta.

“Obnovom Robne kuće “Patrija” sačuvana je tradicija trgovačkog centra grada, značajnog ne samo za Prijedor, nego i za cijelu regiju, jer doprinosi razvoju privrede, unapređuje izgled gradskog jezgra svojim inovativnim arhitektonskim konceptom, te u potpunosti može da odgovori na sve savremene potrebe posjetilaca”, navodi se u saopštenju marketing agencije “Stars and mor”.
Na svečanosti otvaranja “Patrije” biće održan koncert Jelene Tomašević.

izvor: infoprijedor.ba