U proteklom mjesecu na području prijedorske regije evidentirano je 65 krivičnih djela. Ukupna rasvijetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 93, 9 odsto, rečeno je novinarima na redovnoj konferenciji za novinare, na kojoj su prezentovani rezultati rada za mjesec avgust. Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor, istakao je da na je na području koje pokriva ova Uprava održano povoljno stanje bezbjednosti.U avgustu su prijavljena i dva razbojništa.

”Razbojništvo počinjeno nad radnikom benzinske pumpe u Prijedoru rasvjetljeno je, a samo nekoliko sati nakon izvršenja krivičnog djela izvršilac je pronađen i lišen slobode”, rekao je danas Vujanović.

Iz oblasti privrednog kriminaliteta PU Prijedor evidentirala je četiri krivična djela.

Radenko Bašić, načelnik Sektora kriminalističke policije,  rekao je da je PU Prijedor iz oblasti zloupotrebe opojnih droga evidentirala pet krivičnih djela i 17 prekršaja, a oduzeta je i određena količina opojnih droga. Mario Milašin, načelnik Sektora policije,  rekao je da je su  iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirane  82 saobraćajne nezgode od čega dvije sa smrtno stradalim licima. Smrtno je stradao vozač putničkog automobila i vozač lakog motocikla.  Iz Policijske uprave Prijedor apeluju  na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i da prilikom kretanja vozilom u blizini škola obrate pažnju na pješake.

izvor: Kozarski