Prijedorski “Vodovod” pozvao je korisnike da ispunjavaju obavezu održavanja unutrašnjih instalacija budući da su u posljednje vrijeme učestali problemi i povećan broj kvarova na instalacijama u stambenim zgradama. “Vodovod” je bio primoran da isključi nekoliko ulaza u stambenim zgradama zbog gubitaka koji su nastali usljed kvarova na unutrašnjim instalacijama koji nisu u nadležnosti ovog preduzeća, a gdje korisnici nisu ništa preduzeli na rješavanju problema.

“Takav je slučaj bio sa dvije zgrade u Pećanima, dvije u Ulici Vuka Karadžića i jednim ulazom u rudničkim zgradama”, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Iz “Vodovoda” pozivaju zajednice etažnih vlasnika i vlasnike stanova da se jave ako primijete veću potrošnju na računu, te dodaju da su o urađenim instalacijama dužni obavijestiti preduzeće, zbog fakturisanja vode.

Prema Odluci o javnom vodovodu i javnoj kanalizaciji, individualni potrošači i zajednice etažnih vlasnika su dužni da održavaju unutrašnje instalacije u ispravnom stanju, kao i da rješavaju eventualne probleme, a tu spadaju svi objekti i uređaji od glavnog mjernog instrumenta do izliva vode.

Prema istom aktu, troškovi popravke vodomjerne garniture zbog neispravnosti, smrzavanja i lošeg održavanja vodomjernog okna padaju na teret korisnika, a “Vodovod” pisanim putem upozorava korisnika vodovodnog priključka o uočenim nepravilnostima u vodomjernom oknu, koje je korisnik dužan otkloniti u roku od 10 dana.

agencije/Kozarski