Mrakovica je bila domaćin desetog biciklističkog maratona. Učestvovalao je stotinjak biciklista svih uzrasta iz Bosne i Hercedgovine i regiona, a stazom dugom 24 kilometra obišli su najljepša mjesta na Mrakovici. Biciklistički maraton na Mrakovici u početku je bio takmičarskog karaktera. Kako je vremenom  rastao broj zainteresovanih za rekreativnu i turističku vožnju, tako je i maraton postao dio turističke ponude Prijedora i Kozare.

Mladi biciklisti kažu da vole ovakve manifestacije  i da su im poznanstva koja na njima steknu veliko bogatstvo. Gosti iz drugih gradova ne kriju oduševljenje Kozarom i mogućnostima koje pruža za rekreaciju i uživanje u čistom vazduhu

U Biciklističkom klubu „Kozara“ ističu da je Kozara atraktivna za biciklizam, pogotovo za ljubitelje brdskog biciklizma. U ovom klubu preporučuju biciklizam kao zdrav oblik rekreacije, a i kao alternativno prevozno sredstvo.

Biciklizam postaje sve popularniji i na ovim našim prostorima. Pored markiranih i uređenih staza, na Kozari je u funkciji i renta-bajk servis, koji će biciklistima olakšati vožnju.

izvor: Kozarski