Jedan od najpopularnijih pjevača iz eks Jugoslavije, Halid Muslimović trudio se da svoju karijeru gradi i održi isključivo na pjesmama, dok je skandale vješto zaobilazio. Ipak, danas tvrdi da se vrijeme promjenilo i da je veoam teško opstati, zbog čega je čak poželeo da odustane od pjevanja i penzioniše se.

– Ovo vrijeme nije ni slično onome kada sam počeo, kada sam gradio karijeru, imao velike koncerte i hitove. Ja pokušavam da se uklopim u ovo vrijeme i da narodu predstavim nove pjesme i hvala Bogu do sad nisam promašio. Još sam tu, mada volio bih da nisam više, da sam davno prestao sa pjevanjem – izjavio je pevač i dodao da se malo umorio: – Previše je, 40 godina karijere nije malo!

Iako važi za jednog od traženijih pjevača, danas tvrdi da nikakav novac ne može da mu nadoknadi mir i tišinu za kojim teži.

– Nije sve u parama, neke stvari se ne mogu kupiti. Znate ono, imaju ljudi pare, ali ne mogu da kupe nešto ili nemaju sa kim kafu da popiju – rekao je pjevač, istakavši da se danas vodi parolom svog prijatelja Gorana Bregovića koja glasi “Nek’ malo bolucka i nek’ ima malo para”.

Kaže da je sve u životu radio sam, pa je tako i sve svoje hitove izabrao bez ičije pomoći i sugestija.

– Sam biram pjesme ili ih sam pravim i uvek sam znao to da potrefim. Što kaže narod, imao sam nos za dobru pjesmu. Kad sam bio mlad želio sam da budem popularan kao Šaban Šaulić, Toma Zdravković, Zdravko Čolić i imao sam tu sreću da sam to i ostvario. Čovek koji nema svoj cilj ne treba da živi, a moj je bio da budem među njima. Borio sam se na sve načine i nije bilo lako. Prvi put kad sam stao rame uz rame sa velikim zvjezdama, nije mi trebalo ništa više u životu – rekao je pevač u emisiji “Zvezde Granda Specijal”.

izvor: grand