Iako je do predizborne kampanje u Prijedoru ostalo još nekoliko dana, ako je suditi po “šetnji” i “aktivnostima” predstavnika opozicije, ona uveliko traje. Internet svašta trpi, pa tako nas svakodnevno bombarduju slikama navodno punih sala, u kojim sa širokim osmijesima odjednom nude sve i svašta. Opozicioni lokalci nisu sami. Sjatili su se u Prijedor sa svih strana. Poslije radnog vremena, onako kako su i obećali, a neki su najavili i privremeno preseljenje u Prijedor. Kažu, iznajmiće stan dok traje predizborna kampanja.

Dolaze, šetaju, pričaju, obećavaju, a ništa konkretno ne nude. Osim kafe sa slučajnim prolaznicima, ako tako možemo nazvati one koji dolaze isključivo po njihovom pozivu. Ni to ne plaćaju iz svog džepa. Društvene domove koriste za okupljanje, a nerijetko se sastaju i u prostorijama koje neodoljivo po ugaonim garniturama na kojima se baškare podsjećaju na nečiji dnevni boravak. Priča je uvijek ista. Žele promjene. Što ne bi bilo sporno, da njihov kandidat ne pripada opciji koja je 16 godina vladala Prijedorom i koja je grad dovela do ruba propasti. Drsko, u najmanju ruku, jer posljedice njihove dominacije gradom i danas plaćaju građani Prijedora.

Ako pod promjenama podrazumijevaju povratak na takav način “vođenja” grada, u kojem smo klimali glavom i kada smo bili protiv i govorili da je noć i kada je dan, neka hvala! Imaju li obraza da o tome pričaju sami bez “podrške” sa strane i da li je lidere političkih partija sramota što podržavaju tu priču. U suprotnom, ne može se drugačije zaključiti već samo to da je u pitanju lični interes, a ne briga za građane. To ne iznenađuje, ni najmanje, jer se vidjelo kako su o Prijedorčanima “brinuli” 16 godina i sve vrijeme se kleli sa rukom na “Bibliji” da su časni i pošteni i da to rade sa najiskrenijim ljudskim namjerama.

Shvataju li da fotografije njihovog okupljanja i obećanja koja nude izgledaju otužno, pomalo i smiješno. Ne možemo, a da ne primjetimo da nisu “prošetali” do dvorane na Urijama, tačnije objekta koji je bivša DNS-ova vlast namijenila za sportsku dvoranu, a nikada ga nije završila. Tamo imaju dovoljno prostora, tako da se ne moraju gurati po tuđim dnevnim boravcima, a mogu se i kuglati. Iskusni su u rušenju, kako čunjeva, tako i nade, iluzije, budućnosti grada…

Grupa Prijedorčana (imena i prezimena poznata redakciji)